Közösségi szerepvállalás a Kárpát-medencében

kozosseg

Közösségi szerepvállalás a Kárpát-medencében címmel szakmai hétvégét szervezett a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága december 5. és 7. között, ahol a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség Ifjúsági Szervezete (KMKSZ ISZ) képviselői is lehetőséget kaptak a szórványban élő magyarság fiataljaival való ismerkedésre, kapcsolatépítésre. Az eseménynek Sarlóspuszta autentikus helyszíne adott otthont.A megnyitón jelen volt Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár és Wetzel Tamás nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkár. Utóbbi hangsúlyozta a közösségek kulcsfontosságú szerepét a külhoni magyar fiatal generáció nemzeti identitásának megerősítése, illetve a magyar kultúra továbbörökítésének érdekében. Az első este zárásaként egy kötetlen beszélgetésben vehettek részt a nyertes pályázók az államtitkárság vezetőivel.

A továbbképzés második napján Kubatov Gábor országgyűlési képviselő tartott érdekfeszítő előadást Szervezetépítés és mobilizáció címmel, majd Benkő Vilmos felemelő beszédéből megtudhattuk a személyiségfejlesztés fontos szerepét a közösségszervezésben. Egy rövid szünetet követően Demeter Szilárd és Kobza Miklós közös projektjeként a közösségi modern technológia szerepéről hallhattunk aktuális tematikájú előadást. A szakmai hétvége zárásaként Zelena Dóra főreferens vezetésével egy vitaest keretein belül cserélhettünk tapasztalatokat.

Összegzésként elmondható, hogy nemcsak egy nagyszerű élménnyel gazdagodtak a hallgatók, hanem a konferencia során elhangzott előadások, valamint szemináriumbeszélgetések által a résztvevők ismereteket szerezhettek a közösségszervezés technikáiról, egy csapat megerősítésének, fejlesztésének gyakorlatairól, illetve a közösségépítés nemzetpolitikai vonatkozásairól.

KMKSZ ISZ

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s