Központi hírek

Mert mi is fontosak vagyunk…

fabian_beata4

A Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága immáron harmadik alkalommal szervezett szakmai hétvégét és továbbképzést külhoni magyar főiskolai és egyetemi hallgatók számára október 16. és 18. között. Ez alkalommal a konferencia a Gazdaságfejlesztés az egyéni boldogulás és a szülőföldön maradás szolgálatában címet kapta. A rendezvénynek a simontornyai Fried Kastély adott otthont.

A Kárpátaljáról érkező nyolcfős csoport fele a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség Ifjúsági Szervezetének (KMKSZ ISZ) képviseletében volt jelen. A továbbképzés célja a gazdaságfejlesztés, az egyéni boldogulás és a szülőföldön való maradás egymásra ható kapcsolatának bemutatása volt.A háromnapos konferencián előadásokra, valamint szeminárium-beszélgetésekre került sor. Az érkezést követően Potápi Árpád János államtitkár köszöntötte a jelenlévőket, s kifejezte örömét az immáron hagyománnyá érett, államtitkárság által szervezett szakmai hétvégéknek, ahol az anyaországon kívül élő magyarság fiataljainak egy csoportja rendszeresen találkozhat egymással.

A szombat délelőtt dr. Braun Márton, a Magyar Vállalkozásfejlesztési Alapítvány ügyvezető igazgatója, a Magyar Szerencsejáték Zrt. elnök-vezérigazgatójának előadásával kezdődött, aki vállalkozások indításával kapcsolatban látta el hasznos tanácsokkal, ötletekkel a hallgatóságot. Őt követte dr. Csite András, a HÉTFA Kutatóintézet igazgatója, aki statisztikai adatokkal mutatta be anyaországunk helyét a világ országai között.A délutáni előadás folyamán Tuzson Bence országgyűlési képviselő, valamint a FIDESZ-frakció szóvivője a sikerhez vezető utat mutatta be, amelynek a társadalmi aktivitás, a tapasztalatszerzés és a hosszú távú gondolkodás az alappillére. A konferencia utolsó előadásában Valentínyi Katalin, a Példakép Alapítvány alapítója és kurátora; Kiss Gergely, az Attrecto Zrt. vezérigazgatója és Vaszkó Péter, az Agri-Corn Kft. műszaki igazgatója számolt be tapasztalatairól.

A nap zárásaként egy vitaestet tartottak, amely során mindenki kifejthette a véleményét a napjaink egyik legaktuálisabb jelenségéről, a tömeges migrációról.

KMKSZ ISZ

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s