II. Visegrádi Nemzetközi Ifjúsági Konferencia​

Ehhez a diavetítéshez JavaScript szükséges.

Idén Kolozsvár, Európa Ifjúsági Fővárosa adhatott otthont a II. Visegrádi Nemzetközi Ifjúsági Konferenciának, amelyet a Fidelitas és a Magyar Ifjúsági Értekezlet (MIÉRT) szervezett. A találkozó fő témáját a közép-kelet-európai identitás és együttműködés erősítése adta. A vasárnapig tartó konferencián a visegrádi országok, valamint Románia, Szlovénia, Szerbia és Ukrajna Európai Néppárthoz kötődő ifjúsági szervezeteinek több mint száz képviselője vett részt.

Kárpátalját a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség Ifjúsági Szervezetének (KMKSZ ISZ) elnökségi tagjai képviselték, Rigó István és Fábián Beáta személyében.

A konferencia során az ifjúsági vezetők közös, hét pontból álló nyilatkozatot fogadtak el, melyben szorgalmazzák a kormányzatok és a kisebbségek közötti együttműködést, főként a fiatalok nyelvoktatása terén. Emellett kiemelik, hogy a kisebbségekre erőforrásként és nem fenyegetésként kell tekinteni.

A dokumentumban kifejezték együttműködési szándékukat a közép-európai régiót érintő kérdésekben, és azon törekvésüket, hogy a nyilatkozat tartalmát közvetítik országuk vezetői, valamint az Európai Néppárt ifjúsági szervezete, a YEPP felé. A nyilatkozatban olyan fontos fejlesztésekre és támogatásokra tértek ki, mint a közép-európai ifjúsági együttműködés, a fiatalok pályakezdési támogatása, a kisebbség és többség közötti kapcsolatok fejlesztése, innováció és digitalizáció, a V4+ partner országok megsegítése és nem utolsósorban a regionális együttműködés fejlesztése.

KMKSZ ISZ

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s