Kárpátaljai fiatalok a Fidelitas pécsi konferenciáján

fidelitas_pecs1

Tavaszi Kulturális Konferenciát szervezett Pécs városában a Fidelitas április 29. és május 1. között . Az esemény fővédnöke dr. Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár volt.

A konferencia céljai közé tartozott, hogy a meghívott előadók segítségével a fiatalok közelebb kerülhessenek a magyar kultúrához és annak meghatározott részterületeihez.

A péntek este érkezőket Pécs polgármestere, Páva Zsolt köszöntötte, majd a Fidelitas Országos Választmány megtartotta zárt ülését. A szombati program három kultúrával kapcsolatos pillér köré épült. A jelenlévők arra vonatkozó információkkal bővíthették ismereteiket, hogy miként realizálható a magyar kultúra elméletben létező jövője a kormányzat és a civilek tevékenységei által, több előadást is hallhattak a fesztiválok szerepéről a magyar országimázsban, és terítékre kerültek a magyar filmgyártással kapcsolatos témák is.

Kárpátalját Fábián Beáta, a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség Ifjúsági Szervezetének (KMKSZ ISZ) elnökségi tagja, valamint a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola (II. RF KMF) Gál Natália által vezetett színjátszó csoportja képviselte.

Az alkalom záróakkordja a főiskola diákjainak Ádámok és Évák című előadása volt. A szerelemből építkező összeállítást érdeklődéssel fogadta és elismeréssel jutalmazta a közönség. A színjátszó csoport tagjai tartalmas élményekkel gazdagodva térhettek haza Pécsről.

Forrás: http://www.karpatalja.ma

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s