Nemzetközi színtéren is Kárpátaljáért

fabian_beata5

A budapesti Robert Schuman Intézet 1991 óta szervez nemzetközi politikai továbbképzéseket és kurzusokat az Európai Néppárt közép- és kelet-európai testvérpártjainak. A képzések célja a demokratikus fejlődés segítése, politikai utánpótlás-generáció képzése, továbbá az azok közötti kapcsolatok erősítése, akik ugyanazon európai alapértékeket és politikai orientációt vallják magukénak. Kárpátaljai szervezet azonban eddig nem képviseltette magát egy alkalommal sem a nemzetpolitika számára igen fontos eseményen.

A Robert Schuman Intézet Young leaders néven hirdette meg háromrészes képzési programját, melynek célja, hogy az Európai Néppárt által képviselt értékek szellemében átfogó képzést biztosítson kelet- és délkelet-európai országok fiatal politikusgenerációjának, a jövő politikai vezetőinek.

Berczeli Gábor projektvezető meghívására olyan nemzetközileg ismert trénerek tartottak előadást, mint Danko Nikolić, Hans Démoed, Matthijs Schussler, Gábor Bartus, Frank Spengler, Mary Ann Rukavina Cipetic vagy Geerten Boogaard az Albániából, Boszniából, Örményországból, Fehéroroszországból, Szerbiából, Macedóniából, Grúziából és Ukrajnából érkezett fiatal politikusok számára. Idén először kárpátaljai szervezet delegáltja is részt vett a fiatal vezetőknek szánt képzésen. A kárpátaljai magyarságot a KMKSZ ISZ Nemzetközi Kapcsolatokért és Politikáért felelős titkára, Fábián Beáta képviselte. Az ifjúsági szervezet immáron nemcsak a kárpátaljai magyar ifjúság és a Kárpát-medencei ifjúsági szervezetek körében ismert, hanem a nemzetközi publikum is tájékozódhatott céljaikról, tevékenységükről és jövőbeli terveikről.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s