Nemzetpolitikai szeminárium kárpátaljai résztvevőkkel

fabian_beata6

Óbecse adott otthont a soron következő Vajdasági Nemzetpolitikai Szemináriumnak. A rendezvényen ifjúsági szervezetek és ifjúsági politikai szervezetek képviselői vettek részt. Kárpátaljai egyesület is kapott meghívást e fontos eseményre. Vidékünket a KMKSZ ISZ elnökségi tagja, Fábián Beáta és Dobsa Evelin képviselte.

A megjelent rangos vendégeket a szervezők nevében Fehér Szabolcs, a Vajdasági Magyar Szövetség Ifjúsági Fórumának az elnöke köszöntötte, majd Lovasi Latincsity Zsolt, a Vajdasági Ifjúsági Szervezet elnöke, Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke, Varró Zsolt, a Fidelitas Nemzetpolitikai Kabinetjének vezetője és Vincze Géza, a Fidelitas nemzetpolitikáért felelős alelnöke szólt a résztvevőkhöz.

Szombaton az egész napot nemzetpolitikai kérdéseknek szentelték az előadók, ezen Prof. Dr. Martonyi János, Magyarország volt külügyminisztere a magyarság európai jövőjéről beszélt, Deli Andor európai parlamenti képviselő, Molnár Balázs európai ügyekért felelős helyettes államtitkár és Prőhle Gergely nemzetközi és európai uniós ügyekért felelős volt helyettes államtitkár előadásának a témája Vajdaság és az Európai Unió kapcsolata volt. Csáky Csongor, a Rákóczi Szövetség főtitkára, Kántor Zoltán, a Nemzetpolitikai Kutatóintézet igazgatója, Prof. Dr. Nagy Imre, a Prosperitati Alapítvány Igazgató Bizottságának tagja és Dr. Szilágyi Péter nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkár a Vajdaságban rejlő lehetőségekről beszélt, és természetesen napirendre került a migrációs kérdés is. A jelenség következményeiről Barthel-Rúzsa Zsolt, a Századvég Politikai Iskola Alapítvány elnöke, Fejsztámer Róbert, Magyarkanizsa polgármestere és Fremond Árpád, a Vajdasági Magyar Szövetség alelnöke beszélt.

Forrás: http://www.karpatinfo.net

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s