A Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség Ifjúsági Szervezete lendületben

fabian_beata8

1991-ben kezdte meg működését Budapesten a Robert Schuman Intézet az Európai Néppárt családjának egyetlen, nem brüsszeli intézményeként. A szervezet célja, hogy a kilencvenes években történt politikai, társadalmi változásokhoz biztosítson oktatást.

A kelet- és közép-európai országok unióhoz való csatlakozását követően, az intézet célországai Magyarországtól keletre és délre elhelyezkedő államok lettek. A balkáni régióban és a keleti partnerség országaiban tartanak az intézet munkatársai politikai képzéseket. Egyik alprogramjuk a ,,Young Leaders,, elnevezésű tréning, melynek célja, hogy az Európai Néppárt által képviselt értékek szellemében átfogó képzést biztosítsanak a kelet- és dél-kelet európai országok fiatal politikusi generációinak, a jövő politikai vezetőinek.

A nívós képzésre ezúttal, elsőként az intézet történelmében, kárpátaljai szervezet is meghívást kapott. Vidékünket a KMKSZ ISZ Nemzetpolitikai Kapcsolatokért felelős elnökségi tagja, Fábián Beáta képviselte. A 3 részből álló képzés második állomásaként a nemzetközi és biztonsági kérdéseket neves szakemberekkel vitathatták meg a hallgatók. Az egy hetes képzés egyik állomásaként a Budapesti Parlamentben rendezték meg a demokratikus parlamentáris rendszert bemutató szimulációs gyakorlatot. A Szerbiából, Fehéroroszországból, Albániából, Örményországból, Grúziából, Macedóniából és Ukrajnából érkezett fiatal politikuspalánták olyan szakmai ismeretekkel gazdagodtak, melyek nem csak saját, de országuk, nemzetük kulcspontjai is lehetnek a jövőben.

Forrás: http://www.karpatinfo.net

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s