Kárpátalja magyar épített örökségeit kereste fel a Nagydobronyi ISZ

nagydorony_kirandulas1

2016. november 26-án megrendezésre került első honismereti-csapatépítő kirándulása a Nagydobronyi KMKSZ ISZ-nek. Közel 40 helyi fiatallal ellátogattunk a Munkácsi várba, a Schönborn kastélyba, a Szolyvai emlékparkba és az Árpád-vonalhoz.

Az alapszervezet elnöksége és aktív tagjai közül Ráti Réka és Bara Tünde rövid történelmi ismertetői színesítették a programot. Voltak, akik először jutottak el a meglátogatott nevezettességekhez. A Munkácsi vár és a Schönborn kastély megtekintése után a KMKSZ ISZ Nagydobronyi Alapszervezete a Szolyvai emlékparkban koszorúzással tisztelgett a Malenykij robot helyi hősi halottai előtt. A szombati túra végállomása az Árpád-vonal volt. Az egykori Magyar Királyi Honvédség védelmi rendszerét izgatottan barangolták végig a fiatalok. Az első helyi csapatépítő túráról minden fiatal kellemes élményekkel és bővülő honismereti tényekkel térhetett haza.

A KMKSZ ISZ Nagydobronyi Alapszervezete ezúton is szeretné köszönetét kifejezni a Nagydobrony Régió Fejlesztéséért civil szervezetnek, amiért biztosította a fiatalok számára az utaztatást.

KMKSZ ISZ Nagydobronyi Alapszervezete

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s