A Fidelitas fiataljai ismét Kárpátaljáért fognak össze

 

Immáron második éve annak, hogy Magyarország legnagyobb ifjúsági szervezete, a Fidelitas, nemes gondolattól vezérelve adománygyűjtő eseménysorozattal próbálja támogatni, segíteni a Kárpátalján élő honfitársaikat. A tavalyi év folyamán közel két és fél millió forintot sikerült összegyűjteniük különböző jótékonysági akciókkal. Az anyaországban élő fiatalok számos mézeskalácsvásár, bál, aukció és más rendezvény keretében próbálták megnyitni az emberek szívét és pénztárcáit a határon túl élő magyar gyerekek megsegítésére. Az összeget a KMKSZ ISZ és a KMKSZ Jótékonysági Alapítvány (JA) segítségével a kárpátaljai magyar iskolák tanfelszerelésének javítására fordították.

A 2016-os év tematikája a kárpátaljai árva gyerekek megsegítését célozza meg. A Fidelitas csapata ismét teljes erőbedobással szervezi a gyűjtéseket folyamatosan. A nyugat-magyarországi fiatalok is kivették a részüket a kezdeményezésből.

A csornai alapszervezet tagjai, Szabó Dávid alapszervezeti elnök vezetésével, adománygyűjtő jótékonysági bállal kívántak hozzájárulni az árvák támogatásához. Az estét megtisztelte jelenlétével dr. Illés Boglárka ifjúságpolitikáért és esélyteremtésért felelős helyettes államtitkár, Böröcz László, a Fidelitas elnöke, Gyopáros Alpár országgyűlési képviselő, dr. Bónáné dr. Németh Katalin, a város polgármestere, Fábián Beáta, a KMKSZ ISZ elnökségi tagja és számos segíteni vágyó fiatal. A köszöntőbeszédeket követően éltették a helyi alapszervezetet, amely ugyanezen a napon lett 15 éves, illetve a tombolából származó összeggel és vastag borítékokkal töltötték meg a kihelyezett szeretetládikákat.

A Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség Ifjúsági Szervezete ezúton is köszöni a meghívást és a csodás kezdeményezést mind a Fidelitas közösségének, mind a vendéglátó csornai fiataloknak. Nagyszerű tudni és érezni, hogy az anyaországban élő fiatalok számára mi is fontosak vagyunk!

KMKMSZ ISZ

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s