Fontos nemzetközi szemináriumhoz kapcsolódott a KMKSZ ISZ

 

A „Robert Schuman Intézet a Közép- és Kelet-Európai Demokráciák Fejlődéséért Egyesület”, azaz a Robert Schuman Intézet 1995 óta létezik, az Európai Néppárt családjához tartozó pártok aktív és jövőbeli politikusai számára kínál oktatást és képzést, emellett konferenciákat szervez aktuális regionális témákban. A Robert Schuman Intézet céljai közé tartozik az egységes Európa eszméjének és az EPP alapértékeinek előmozdítása, a demokratikus átalakulás folyamatának és a civil társadalmak fejlődésének támogatása és elősegítése, valamint az EPP testvér- és együttműködő pártjai fejlődéséhez oktatás és képzés révén való hozzájárulás.

 Legutóbb, december 10-11-én Tbilisziben, Grúziában tartották soron következő szemináriumukat, ahol azokat az útvonalakat boncolgatták, amelyek a Keleti Partnerségi Országok jogállamiságát érintik.  Az eseményre 20 fiatal politikus kapott meghívást Örményországból, Grúziából, Fehéroroszországból, Moldovából és Ukrajnából. Kárpátalját a KMKSZ ISZ Nemzetpolitikáért felelős elnökségi tagja, Fábián Beáta képviselte.

Legutóbb, december 10-11-én Tbilisziben, Grúziában tartották soron következő szemináriumukat, ahol azokat az útvonalakat boncolgatták, amelyek a Keleti Partnerségi Országok jogállamiságát érintik.  Az eseményre 20 fiatal politikus kapott meghívást Örményországból, Grúziából, Fehéroroszországból, Moldovából és Ukrajnából. Kárpátalját a KMKSZ ISZ Nemzetpolitikáért felelős elnökségi tagja, Fábián Beáta képviselteA két napos szakmai hétvégén nem csak a korrupció-ellenes rendelkezésekről és legfrissebb bírósági reformokról, de a választási rendszerekről is átfogó képet kaphattak a résztvevők a neves előadóktól. A szeminárium alatt sikerült egy olyan határokat átívelő hálózatot létrehozni a Keleti Partnerség Országainak képviselői között, melyek remélhetőleg számos gyümölcsöző együttműködés formájában mutatkozik meg a jövőben.

KMKSZ ISZ

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s