Szerencs város szíve ismét Kárpátaljáért dobog

Közép-Európa legnagyobb ifjúsági szervezete, a magyarországi Fidelitas csapata mindig erős kötődést mutatott a külhonban élő magyar nemzetiségű fiatalok iránt. Már második éve, hogy különböző adománygyűjtő eseménysorozattal kívánják támogatni a kárpátaljai magyarságot. A 2016-os évben a kárpátaljai magyar árvák és elhagyatott gyermekek megsegítésére aktivizálták újra a www.karpataljaert.hu oldalt, ahová a felajánlásokat várják, illetve ismét számos pénzgyűjtő akciót szerveznek országszerte a közösség tagjai.

Szerencs város ifjúsági szervezete a tavalyi év hatalmas sikerére való tekintettel idén is mézeskalácsvásárral próbálta növelni a gyermekek részére eddig összegyűlt összeget.

A városi Fidelitas dr. Koncz Zsófia, országos alelnök és Soltész Mercédesz megyei alelnök vezetésével szombaton kora reggel a piactéren várták a vásárlókat.

A helyi közkedvelt Halász cukrászda ajánlotta fel a mézeskalácsokat, amit előző nap számos szorgos fiatal díszített fel saját kezűleg. A sütemények szépítésénél kárpátaljai segítség is akadt. A KMKSZ ISZ elnökségi tagja, Fábián Beáta kislányával érkezett a városba, hogy a legnagyobb és legnépszerűbb kárpátaljai magyar  ifjúsági szervezet nevében személyesen is segítse a gyűjtést. A vásár kapujánál várta az arra járókat egy kis pavilon, szebbnél szebb mézeskaláccsal, számos segíteni akaró fiatallal és még több szeretettel.

Szerencs város lakosai ismét megmutatták, hogy milyen egy igazi közösség, akik nem közömbösek a külhonban rekedt társaik iránt. A közel 3 órás vásári forgatagban a kihelyezett ládikóban 160 000 Ft-ot sikerült összegyűjteni, amit hamarosan eljuttatnak a Sámuel Alapítványon keresztül az arra rászorulóknak.

A KMKSZ ISZ ezúton is szeretné megköszönni Szerencs város polgármesterének, Koncz Ferencnek a sok segítséget, a szerencsi Fidelitas fiataljainak a fáradhatatlan munkát és kitartást, és legfőképpen a helyi lakosságnak a példaértékű, önzetlen hozzáállást.

KMKSZ ISZ

Ehhez a diavetítéshez JavaScript szükséges.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s