Csetfalvai fiatalak a beregszászi betlehemes találkozón

A KMKSZ ISZ Csetfalvai Alapszervezete is részt vett a 2016. december 17-én Beregszászban megrendezett betlehemes találkozón.

A karácsony egyik hagyományos velejárója a betlehemezés. A karácsonyi estéken sok háznál már előre várják, hogy újból láthassák a betlehemesek műsorát, hogy ezzel is fokozzák az ünnep hangulatát.

Minden településnek megvan a saját, egyéni, rá jellemző betlehemes játéka. Ugyanígy Csetfalván is megvannak a sajátos vonásai ennek a régi időkre visszanyúló néphagyománynak, és minden évben járják a falut a betlehemesek házról házra a karácsonyi estéken. Ennek ellenére Csetfalva már évek óta nem képviseltette magát az évről évre megrendezendő betlehemes találkozón, utoljára 2009-ben volt jelen a település betlehemes csoportja. Idén ezen a rossz átlagon akartak javítani a csetfalvai fiúk és megmutatni, hogy az ő falujuknak is épp ugyanúgy van betlehemes csapata, mint a legtöbb falunak és ők készek ezt be is mutatni a közönségnek. A jövőben nagyobb figyelmet szeretnénk fordítani a betlehemes hagyományok ápolására.

Fülöp Gábor

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s