A Magyar Kultúra Napját méltatták a bátyúi fiatalok

A magyar kultúra napját 1989 óta ünnepeljük meg január 22-én, annak emlékére, hogy Kölcsey Ferenc 1823-ban ezen a napon tisztázta le Csekén a Himnusz kéziratát. Az emléknapon országszerte számos kulturális és művészeti rendezvényt tartanak.

A Bátyúi Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség tagjai (Szántó Edit vezetésével) már több éve rendszeresen megtartják ezt az ünnepnapot előadásokkal, táncházzal, a helyi nyugdíjasklub fellépésével.

A múlt évben alakult KMKSZ ISZ Bátyúi Alapszervezet, 2017-es programtervezetünknek megfelelően szerveztük meg a kiemeltrendezvényünket: az I. Bátyúi Kultúra Vetélkedőt, 2017. január 21-én. Helyszínül a Bátyúi Középiskola nemzeti színekben feldíszített tornaterme szolgált. Az alapszervezetnek ez volt az első olyan nagyobb rendezvénye, amelyre több mint harminc fiatalt tudott aktivizálni, mozgósítani. A résztvevők a négy-öt fős csapatok számára különböző feladatokat állítottak össze, amelynek tematikája a magyar kultúra széles tárházát érintette: irodalmi kvíz, művészeti képfelismerés, rövid zenerészlet felismerés, kultúrával kapcsolatos rajz elkészítése bekötött szemmel, activity stb. Frissítőként, minden asztalon várta a szorgos játékosokat a kis keksz  és üdítő. Végezetül a három legjobban teljesítő csapat jutalomban részesült: egy-egy oklevéllel, valamint csokoládéval.

Szeretnénk megköszönni Baraté Bélának (a Bátyúi Középiskola igazgatójának), hogy biztosította számunkra a helyszínt, az eszközöket, illetve szeretnénk köszönetet mondani Bakura Dávidnak (KMKSZ ISZ-tagunknak), aki kiváló hangosítást biztosított az alapszervezet rendezvényéhez. Az ő segítségük nélkül a rendezvény nem valósulhatott volna meg.

Aki pedig nem jött el az sajnálhatja, mert kiváló hangulat volt és lehet még okosabban mehettünk haza, mint ahogy érkeztünk.

Béres Nikoletta, a KMKSZ ISZ Bátyúi Alapszervezetének alelnöke

Ehhez a diavetítéshez JavaScript szükséges.

Hírdetés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s