Nemzetközi kapcsolatépítésen dolgozik a KMKSZ Ifjúsági Szervezete

A kárpátaljai magyar fiatalok egyik legismertebb ifjúsági szervezete a KMKSZ ISZ, nem csak színvonalas rendezvényeikkel és megmozdulásaikkal szereznek egyre szélesebb körben elismerést, hanem több fontos nemzetközi képzéshez is kapcsolódott az elmúlt év során.

A budapesti Robert Schuman Intézet, az Európai Néppárt családjának egyetlen, nem brüsszeli intézményeként 1991 óta szervez nemzetközi politikai továbbképzéseket és kurzusokat az Európai Néppárt közép- és kelet-európai testvérpártjainak. A képzések célja a demokratikus fejlődés segítése, politikai utánpótlás-generáció képzése és az azok közötti kapcsolatok erősítése, akik ugyanazon európai alapértékeket és politikai orientációt vallják magukénak.

Egyik legösszetettebb képzésük a „Young leaders”, melynek célja, hogy az Európai Néppárt által képviselt értékek szellemében átfogó képzést biztosítson kelet- és dél-kelet európai országok fiatal politikusi generációinak, a jövő politikai vezetőinek. A méltán elismert 3 részes képzéssorozatra a 2016-os évben 19 országból érkeztek ajánlások, és végül az RSI történetében először kárpátaljai szervezet is meghívást kapott. Kárpátalját Fábián Beáta, a KMKSZ ISZ elnökségi tagja képviselte.

Azon felül, hogy pontos és átfogó képet adnak a demokráciáról, az európai országok működéséről, a biztonságpolitikai kérdésekről, olyan szimulációs és éles gyakorlatokban vehetnek részt a szerencsés kiválasztott fiatalok, amely nagyon hasznosak lehetnek a politikai életben. Gondolunk itt arra, hogy professzionálisan erre specializálódott szakemberektől sajátíthatják el az eredményes és célravezető tárgyalásokhoz vezető utat, vagy arra, hogy megismerkedhetnek azokkal a protokolláris szabályokkal, amelyek elsajátítása és alkalmazása elengedhetetlenek a jövő politikusnemzedék számára.

Az itt kialakult, országokat összekötő igen erős csapat azon felül, hogy egy életre maradandó tudásanyagra és kapcsolatrendszerre tett szert, olyan határokat átívelő barátságok születtek, melyek még reményeink szerint számos hasznos együttműködési programmal gazdagítják közösségeinket.

Rendkívül örömteli, hogy ezúttal kárpátaljai szervezet is bekerülhetett az európai politikai élet vérkeringésébe, s ezúton is, a KMKSZ ISZ köszönetét fejezi ki a Robert Schuman Intézetnek a meghívást, lehetőséget, Bocskor Andrea képviselő asszonynak és Brenzovics László képviselő úrnak az ajánlásokat!

A KMKSZ ISZ elnöksége

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s