Nemzetközi női vezetőképző kárpátaljai részvétellel

A kárpátaljai magyarság fiataljainak körében egyre nagyobb népszerűségnek örvendő KMKSZ ISZ nem csak a helyi közéletben van jelen. Újjáalakulása óta számos alkalommal találkozhattunk az elnökség tagjaival magyarországi és nemzetközi eseményeken. 2016 őszén Bocskor Andrea EP-képviselő és Brenzovics László parlamenti képviselő delegáltjaként a KMKSZ ISZ egyik elnökségi tagja csatlakozhatott az európai ifjúsági politikai élet egyik legelismertebb intézetének képzéseihez.

A Robert Schuman Intézet a Közép- és Kelet-Európai Demokráciák Fejlődéséért Egyesület, azaz a Robert Schuman Intézet 1995 óta létezik, az Európai Néppárt családjához tartozó pártok aktív és jövőbeli politikusai számára kínál oktatást és képzést, emellett konferenciákat szervez aktuális regionális témákban. Céljai közé tartozik az egységes Európa eszméjének és az EPP alapértékeinek előmozdítása, a demokratikus átalakulás folyamatának és a civil társadalmak fejlődésének támogatása és elősegítése, valamint az EPP testvér- és együttműködő pártjai fejlődéséhez oktatás és képzés révén való hozzájárulás.

Az intézet egyik legismertebb képzése a svéd KIC (Christian Democratic International Center) és a SIDA (Swedish International Development Cooperation Agency) támogatásával, kifejezetten a női vezetőkre fókuszálva, a Women and Political Influence 2017 nevet viseli.

Ezúttal a KMKSZ ISZ elnökségi tajga, Fábián Beáta, személyében kárpátaljai magyar színekkel is gazdagodott a február 28. és március 3. között Budapesten megtartott képzésre több országból érkező fiatal női ambiciózus és tettre kész résztvevők száma.

A több napos előadássorozat keretein belül a résztvevők képet kaptak a kampányolás rejtelmeiről, esetleges nehézségeiről. Szakemberek segítségével olyan technikai és háttértudást sajátítottak el, melynek birtokában egy kamera előtti kampánybeszéd már nem okozhat nehézséget számukra.

Igaz, hogy a képzésnek csupán az első felén vannak túl, máris számos hasznos és elengedhetetlen tudással gazdagodtak, melyek remélhetőleg pozitívan hatnak majd saját országuk és közösségük boldogulására.

A Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség Ifjúsági Szervezete ezúton is hálásan köszöni Bocskor Andrea EP-képviselőnek és Brenzovics László parlamenti képviselőnek az ajánlást és a Robert Schuman Intézetnek a lehetőséget.

KMKSZ ISZ

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s