Amikor az ifjúsági szervezetek összefognak

Közép-Európa legnagyobb ifjúsági szervezte, a magyarországi Fidelitas közössége mindig is szívén viselte a külhonban élő magyar társaik sorsát. A KMKSZ ISZ közreműködésével, hosszú hónapok különböző adománygyűjtő akcióinak eredményeképpen idén februárban 1,3 millió forintos adományt adtak át a kárpátaljai magyar árvaházaknak.

Az Európai Parlament kárpátaljai magyar képviselője, Bocskor Andrea számos alkalommal tett tanúbizonyságot arról, hogy segíteni és építeni szeretné az anyaországban és az elcsatolt területeken működő ifjúsági szervezetek közötti kapcsolatot. Látogatócsoportok meghívásával betekintést enged az Európai Parlament működésébe, mindennapjaiba. Tavaly decemberben a Fidelitas képviselői kaptak lehetőséget egy brüsszeli látogatásra, ahol ígéretet tettek arra, hogy köszönetképpen egy kisebb belső adománygyűjtő akciót indítanak a kárpátaljai magyar közösség megsegítésére. Az önzetlen tenni akarásnak meg is lett az eredménye, hiszen április 20-án közel félmillió forint értékű szállítmányt juttattak el Kárpátaljára.

Az ünnepélyes átadásra Beregszászban, a KMKSZ ISZ székházában került sor. Az eseményt megtisztelte jelenlétével Bocskor Andrea, a Fidesz-KDNP kárpátaljai EP-képviselője, Dobsa István, a KMKSZ ISZ elnöke és Kováts Ágoston, a Fidelitas észak-magyarországi régiójának az elnöke. Ezúttal is igen szép számban érkeztek felajánlások, aminek eredményeképpen közel 500 000 forint értékben LCD-monitorokkal, játékokkal és ruhaneműkkel járulhattak hozzá a kárpátaljai magyar intézmények fejlesztéséhez.

Bocskor Andrea elmondta, hogy fontosnak tartja a Fidelitas és a KMKSZ Ifjúsági Szervezete közötti együttműködést, hiszen ezekben a nehéz időkben nagy szükség van az összefogásra.

“Támogatnunk kell az ifjúsági szervezetet, illetve azt az együttműködést, amely a Fidelitas és a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség Ifjúsági Szervezete között alakulóban van. Az ifjúságpolitika mellett nagyon fontosnak tartom azt is, hogy a Fidelitas ezzel a gyűjtéssel és nemcsak ezzel, hanem a folyamatos támogatással kifejezi a nemzettudatot, ami a Kárpát-medencei magyarok szempontjából nagyon fontos és iránymutató”.

Ezúton is szeretnénk kifejezni köszönetünket Bocskor Andrea képviselő asszonynak az egykori ifjúsági szervezete iránt tanúsított támogatásért, továbbá a Fidelitas közösségének az önzetlen segítségért. Reméljük, hogy a szervezet magatartása örök példaként lebeg majd a jövő generáció előtt, és ők is belátják, hogy ha a magyar nemzetről beszélünk, nem léteznek sem fizikai, sem szellemi határok.

KMKSZ ISZ

Ehhez a diavetítéshez JavaScript szükséges.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s