Újabb nemzetközi képzésen az egyre erősödő KMKSZ Ifjúsági Szervezete

A Robert Schuman Intézet a Közép- és Kelet-Európai Demokráciák Fejlődéséért Egyesület, azaz a Robert Schuman Intézet 1995 óta létezik, az Európai Néppárt (EPP) családjához tartozó pártok aktív és jövőbeli politikusai számára kínál oktatást és képzést, emellett konferenciákat szervez aktuális regionális témákban. A Robert Schuman Intézet céljai közé tartozik az egységes Európa eszméjének és az EPP alapértékeinek előmozdítása, a demokratikus átalakulás folyamatának és a civil társadalmak fejlődésének támogatása és elősegítése, valamint az EPP testvér- és együttműködő pártjai fejlődéséhez való hozzájárulás oktatás és képzés révén.

Az elmúlt évben Bocskor Andrea, a Fidesz-KDNP kárpátaljai európai parlamenti képviselőjének pártfogásával Kárpátalja egyik nagy magyar ifjúsági szervezete, a KMKSZ ISZ is csatlakozhatott a képzésekhez. Nagyon fontos momentuma lett ez nemcsak a szervezet életének, hanem az egész kárpátaljai magyarságnak. Az angol nyelvű képzésen a kárpátaljai magyarság színeiben ezúttal Fábián Beáta, a KMKSZ ISZ nemzetpolitikáért felelős elnökségi tagja vett részt.

Legutóbb a Women and Political Influence 2017 keretein belül a 13 országból érkező fiatal női aktív és jövendőbeli politikusok számos hasznos tudásanyaggal gazdagodtak az igen nívós előadók és trénerek segítségével. Az eseményt megtisztelte jelenlétével Doris Pack, az Európai Néppárt Női Tagozatának és a Robert Schuman Intézetnek az elnöke, Hillie van de Streek, az Európai Néppárt Női tagozatának főtitkára, Kovács Elvira, a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) köztársasági parlamenti képviselője, Sara Skyttedal, a svéd Kereszténydemokrata párt képviselője és számos olyan női vezető, akik tanácsaikkal, tapasztalataikkal kívánták segíteni a hölgyeket az egyébként inkább férfiak világának vélt politikai életben.

A KMKSZ ISZ ezúton is köszöni Bocskor Andrea európai parlamenti és Brenzovics László ukrán parlamenti képviselőnek a pártfogást és ajánlást, illetve a Robert Schuman Intézetnek a lehetőséget.

KMKSZ ISZ

dorisA képen Berczel Gábor, a Robert Schuman Intézet megbízott igazgatója, Doris Pack, az Európai Néppárt Női Tagozatának és a Robert Schuman Intézetnek az elnöke, valamint Fábián Beáta, a KMKSZ ISZ elnökségi tagja

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s