A YEPP és az ESU szemináriumán a KMKSZ Ifjúsági Szervezete

A YEPP egy mozaikszó, a Youth of the European People’s Party hivatalos rövidítése, és ahogy arra a neve is utal, az Európai Néppárt ifjúsági szervezete.

Azon ifjúsági politikai tömörülések lehetnek tagjai, amelyeknek anyapártjai tagjai az Európai Néppártnak. A YEPP-ben – a Néppárttól eltérően – az EU-n kívüli országok szervezetei is szert tehetnek teljes jogú tagságra. A YEPP-ről fontos tudni, hogy egy elég erőteljesen atlanti, vagyis nyugati orientáltságú szervezet, kiemelkedő befolyással az európai ifjúsági- és politikai életben.

Az ESU,  a European Student Union, vagyis az Európai Hallgatói Szövetség, akik 1982 óta a diákok jogaiért küzdenek 38 országban, közel 45 szervezettel. Tagjaikká válhat politikai meggyőzéstől, vallástól, etnikai vagy kulturális eredetektől, szexuális irányultságtól és a társadalmi beállítottságtól függetlenül bármely diák. Tagjaik olyan hallgatói szervezetek, akik önállóak, reprezentatívak és a demokratikus elveknek megfelelően működnek.

A két kereszténydemokrata nézeteket valló és támogató szervezet, az európai poltikai élet egyik  központi intézetének, a  Robert Schuman Institute közreműködésével, szemináriumot szervezett első alkalommal Budapesten  “Promoting political responsibility of youth and seniors” címmel. A panelbeszélgetéseket azzal a céllal szervezték meg, hogy elősegítsék a politikai életben a generációk közötti együttműködést. A rendezvényre különböző európai országok szervezeteinek, pártjainak egykori vezetői és a jelenlegi  politikai életben központi szerepet betöltő egyesületek fiataljai kaptak meghívást országukban, pártjaikban betöltött funkciójuk alapján. Ukrajnából, a KMKSZ Ifjúsági Szervezetének nemzetpolitikáért és külügyekért felelős elnökségi tagja, Fábián Beáta is meghívást kapott a két napos eszmecserére. Fontos mérföldkő ez a kárpátaljai magyar ifjúsági szervezet életében, hiszen fontosnak tartják, hogy  megismerjék őket nemzetközi szinten is, remélve hogy ezzel is egy lépéssel közelebb kerülhetnek ahhoz, hogy az Európai Néppárt népes családjához tartozhassanak egyszer.

KMKSZ ISZ

Ehhez a diavetítéshez JavaScript szükséges.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s