Megalakult a KMKSZ ISZ 38. alapszervezete Csapon

A KMKSZ Csapi Alapszervezete régóta tervezte az ifjúsági szervezet létrehozását, mely a csapi fiatalságot is bevonná a magyar közösség társadalmi életébe. 2017. május 18-án alakuló gyűlését tartott a KMKSZ ISZ Csapi Alapszervezete a KMKSZ Ungvári Középszintű Szervezetének rendezvénytermében. Az alakuló gyűlésen részt vett Balogh Lívia, a KMKSZ Ungvári Járási Szervezetének elnöke, aki egyben a Csapi Alapszervezet elnöke is, és Budaházi Mihály, a KMKSZ ISZ Ungvári Járási Szervezetének elnöke.

Az alakuló gyűlésre összegyűlt fiatalokat a KMKSZ UKSZ elnök asszonya biztosította a megalakuló alapszervezetet KMKSZ támogatásáról, arról, hogy az ISZ testvérszervezete, így sikeresen tudnak együttműködni a fiatalokkal a magyar identitás ápolásában, különféle kulturális programok szervezésében. Megjegyezte továbbá: „A KMKSZ ISZ több mint egy szervezet, hisz közösségépítéssel is foglalkozik, mely a kárpátaljai magyar fiatalság társadalmi felemelkedéséhez is hozzájárul.” Ezt követően Budaházi Mihály részletesen ismertette az Ifjúsági Szervezet céljait, feladatait és 2017-es programjait. A köszöntőbeszéd végén biztatta a jelenlévőket, hogy csatlakozzanak a KMKSZ ISZ megyei rendezvényeihez, hiszen nagy lehetőség a kárpátaljai magyarság számára, hogy ifjúsági szervezetbe tömörüljenek, közösséget alkossanak és közösen építsék a jövőt.

Az alakuló gyűlésen nyílt szavazással megválasztották Dolinai Zsuzsannát KMKSZ ISZ Csapi Alapszervezetének elnökévé, alelnökké Hurik Márkot, titkárrá pedig Daskovszkaja Szabinát, illetve további nyolc elnökségi tagot. A csapi alapszervezet elnökségi tagjai: Cibulyás Marianna, Daruda László, Pribula Lóránt, Priszakáru Marianna, Szamai Melinda, Szaniszló Gábor, Tóth Viktória és Urbán-Balog Marianna.

KMKSZ ISZ Csapi Alapszervezete

Ehhez a diavetítéshez JavaScript szükséges.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s