Kárpátaljai delegáció Közép-Európa legnagyobb ifjúsági szervezetének tisztújításán

Több mint 400 fiatal, köztük az ország különböző pontjairól érkezett több, mint 300 küldött vett részt a Fidelitas XIV. Tisztújító Kongresszusán május 20-án, Székesfehérváron.

A kongresszuson – amelynek vendége volt többek között Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter és Kósa Lajos, aki a Fidesz frakcióvezetője – nyilatkozatban kérték a kormányt, tegyen meg mindent az internet áfájának öt százalékos csökkentése érdekében annak ellenére, hogy az Európai Bizottság ezt nem támogatja.

Kósa Lajos hangsúlyozta: a Fidesz országos, nagy párt, nem fordulhat elő, hogy fontos társadalmi csoportoknak semmilyen üzenete ne legyen, és a Fidelitastól is joggal várja el az ország, hogy legyen érvényes mondanivalója az idősek számára. “Magyarországon csak akkor van sikere, ha többé-kevésbé a portástól a miniszterelnökig mindenki szót ért a másikkal” – mondta.

Böröcz László, a Fidelitas elnöke arról beszélt, hogy a Fidelitas elmúlt két éve az építkezés jegyében telt, több mint negyven csoport alakult, és ezernél több új tag lépett be.

A Vörösmarty Mihály Színházban zajló kongresszus résztvevőit Orbán Viktor miniszterelnök levélben, Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, Törő Gábor, a Fejér megyei 5. választókerületének országgyűlési képviselője és Cser-Palkovics András (Fidesz-KDNP), Székesfehérvár polgármestere köszöntötte a helyszínen.

A résztvevőket az eseményen dr. Illés Boglárka,  ifjúságpolitikáért és esélyteremtésért felelős helyettes államtitkár, Faragó Csaba, a YEPP leköszönő alelnöke, Magyar Ágnes Zsófia, a YEPP alelnöke is üdvözölte. Szintén üdvözletét adta át a jelenlévőknek Bauer Bence, a Konrad-Adenauer-Stiftung projektkoordinátora, Barcza Attila, az Ijfúsági Kereszténydemokrata Szövetség alelnöke, Fábián Beáta, a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség Ifjúsági Szervezetének elnökségi tagja, Fancsali Barna, a Magyar Ifjúsági Tanács elnöke, Gubík László, a Via Nova ICS elnöke, Kiss Róbert, a Romániai Magyar Kereszténydemokrata Mozgalom Ifjúsági Szervezetének képviselője, Lovasi Latincsity Zsolt, a Vajdasági Magyar Szövetség Ifjúsági Fórumának képviselője, Tőke Ervin, a Minta elnöke. Antal Lóránt, a Magyar Ifjúsági Értekezlet elnöke, valamint Somogyi Attila, a Burgenlandi Magyarok Népfőiskolájának elnöke videóüzenetet küldött.

A delegáltak elsöprő többséggel választották újra Böröcz Lászlót, a Fidelitas elnökét, illetve megválasztották az új elnökséget: Falusi Vajk, Hack Angelika, Hegedűs Barbara, Jakab Jácint, Nemcsik Mátyás, dr. Szabó Krisztián Szilárd, dr. Vincze Géza személyében.

KMKSZ ISZ

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s