XI. Nemzetközi Gyermeknap Csapon

Lassan hagyománnyá válik Csapon, hogy egy nap csak a gyerekekről szól. Június 10-én a KMKSZ Csapi Alapszervezete immáron tizenegyedik alkalommal rendezte meg a Nemzetközi Gyereknapot, mely helyszíne a Csapi 2. sz. Széchenyi István Középiskola lett. A rendezésben kivette a részét a KMKSZ ISZ Csapi Alapszervezete is.

A gyermeknapot Balogh Lívia, a KMKSZ Ungvári Középszintű Szervezetének és Csapi Alapszervezetének elnöke nyitotta meg, köszöntötte a gyereknap résztvevőit, a meghívott vendégeket, külön megköszönte a bicskei küldöttség Csapnak nyújtott támogatását. A rendezvény a magyar hagyományok és szokások ápolásáról szólt.

A gyereknap programjai a helyi magyar iskola ének- és táncegyüttese fellépésével vette kezdetét. Volt ügyességi vetélkedő, focitorna, aszfaltrajzverseny, gyermekjátékok, agyagedény-készítés, üvegfestés, csuhészobrászat. Nagyon érdeklődtek a gyerekek a dekupázsolás, arcfestés és 3D képeslapok készítése iránt. Óriási siker volt az állatsimogató, ahol az év kedvence a grimaszoló kisborjú lett. Volt körhinta, ugrálóvár, a tűzoltóság bemutatója után a tűzoltóautóba is beülhettek a gyerekek.

Az idei év kiemelt fellépője a „Kedvcsinálók-Mulatságos Mutatványosok”, akik szórakoztatták a gyerekeket vicces mutatványaikkal és játékaikkal.

Külön köszönet a KMKSZ Csapi Alapszervezetének és Balogh Líviának, hogy részesei lehettünk a gyereknapnak és hozzájárulhattunk a magyar értékeink ápolásához, mosolyt csalhattunk a gyerekek arcára és visszahozhattuk a gyermekkor féltve őrzött kincseit: a kacajt és a szemekben tükröző őszinte boldogságot.

“Mert az ember – ezt egyre inkább hiszem – csak annyit ér és csak annyira ember, amennyire meg tudja őrizni lelke egy zugában az örök gyermeket.” (Márai Sándor)

KMKSZ ISZ Csapi Alapszervezete

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s