A csokoládé városában aranyszívű emberek élnek, avagy a Szerencsi Fidelitas és a KMKSZ ISZ újabb sikertörténete

A Magyarországon élő fiatalok mindig is szívükön viselték a külhonban született társaik sorsát. Az utóbbi években, hála a KMKSZ Ifjúsági Szervezet és a Fidelitas szoros barátságának, ez fokozottan érzékelhető.

szerencs_fidelitas_1

A szerencsi alapszervezet különösen sokat tesz azért, hogy nem csak az évenként megrendezendő országos gyűjtésnél, de a hétköznapok alkalmával is segítséget nyújtsanak a kárpátaljai közösségnek. Több alkalommal juttattak el személyesen nagyobb könyvcsomagot a magyar oktatási intézménynek, majd tavaly nyáron a Tiszaújlaki 2. számú Széchenyi István Középiskola egy nagyobb csoporttal utazhatott a városba, hála a Bethlen Gábor Alapítványnak, ami teret adott arra, hogy a két település fiataljai, intézmény vezetői, végre megismerjék egymást személyesen is.

Az elmúlt hétvégén a Szerencsi Fidelitas képviselői ismét Kárpátaljára látogattak, s az újabb felajánlásokkal a tiszaújlaki magyar iskola felszerelésén kívántak javítani.

szerencs_fidelitas_2

A Fidelitas leköszönő országos alelnöke, Koncz Zsófia és a KMKSZ ISZ elnökségi tagja, Fábián Beáta örömmel adták át az iskola igazgatójának, Simon Józsefnek a szerencsi közösség által összegyűjtött könyv, ruha és elektronikai felszereléseket és biztosították egymást arról, hogy az elkövetkező időkben is számíthatnak egymásra, s remélik, hogy pozitív példaként állhatnak majd mind a magyarországi, mind a kárpátaljai közösség előtt, hogy a tenniakarásnak igenis van helye, értelme és ideje. Dobsa István, a KMKSZ ISZ elnöke kiemelte, hogy örvendetes a két szervezet közötti pozitív kapcsolat. A Fidelitas már számos alkalommal bizonyította segitő szándékát, továbbá megköszönte a mai támogatást is.

A KMKSZ ISZ ezúton is szeretné kifejezni köszönetét a Szerencsi Fidelitas fiataljainak az aktív és önzetlen munkáért, amit a kárpátaljai közösség megsegítésének érdekében tesznek, valamint Koncz Zsófiának, a Fidelitas leköszönő országos alelnökének, aki rendkívüli módon szívügyének tekinti az elcsatolt területek megsegítését.

KMKSZ ISZ

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s