I. Beregszászi Nemzeti Összetartozás Napja

“Fél világot is bejárhatod, más ember földjén testvértelen leszel, s elfúj a szél, mint kósza őszi lombot, ha nemzetedről megfeledkezel” — ez a Wass Albert gondolat volt a fő mottója a korlátozott fizikai képességű személyek Beregszászi Sport és Egészségjavító Klub által 2017. június 24-én megrendezett I. Beregszászi Nemzeti Összetartozás Napja asztalitenisz versenyének. Az alkalom különlegessége, hogy 2010 óta ez az első olyan eset, amikor egy kárpátaljai város közössége sportrendezvénnyel ünnepli meg a nemzeti összetartozás napját.

Az egyesület idei legszínvonalasabb, minden tekintetben legkiemelkedőbb rendezvénye ezzel bebizonyította, hogy a sportnak igenis helye van a nemzeti jelentőségű programok között.

A nyár utolsó beregszászi asztalitenisz versenyének jó hangulatához hozzájárult az is, a „Senki nem távozik üres kézzel” versenyfelhívás és az anyaországból érkező vendégek részvétele plusz motivációt jelentett mindenki számára. A játékosok érdemesnek találták saját teljesítményük maximumát hozni a minél előkelőbb helyezések elérése érdekében.

A közösség összetartásáért a „megszokott arcok”, a nemzeti összetartozás érzésének erősítéséért pedig Gacsályi István, a Debreceni Asztalitenisz Klub főtitkára és Müller Miklós Nagykarácsony Község polgármestere tettek jó szolgálatot. A rendezvény egyik kiemelt fontosságú vendége volt még Horváth Zoltán, a KMKSZ ISZ Beregszászi Alapszervezetének elnöke is, aki társszervezőként vett részt a történelmi dátumhoz kapcsolódó eseményen.

A rendezvény jellege másodlagossá tette a versenyeredményeket, de a legjobbak teljesítménye mégis említésre méltóak.

A versenyen kiélezett, de sportszerű küzdelmek folytak, melynek végén sorrendben:

Kardos Zoltán, Gacsályi István, Tóth József és Mihail Szolosenko emelték magasba a helyezetteknek járó kupát, emlékszobrot, és vehették át Budapest IX. kerület Ferencváros Önkormányzatának értékes ajándékcsomagját, a szervezők által biztosított medál és elismerő oklevél kíséretében.

A Debreceni Asztalitenisz Klub felajánlásának köszönhetően különdíjban, és a partnerszervezet eredményekben gazdag jókívánságaiban részesült a verseny egyetlen női résztvevője, a 8. helyezést elérő Nagy Viktória. Őt, a versenyen szerzett tapasztalatok mellett egy DAK-emlékkupa is emlékezteti majd erre a napra.

Az ünnepélyes eredményhirdetéssel azonban még nem ért véget a rendezvény. A támogatók jóvoltából a szervezőknek lehetőségük nyílt arra is, hogy vendégül lássák a résztvevőket. A baráti összejövetelen kiértékelték és megvitatták a versenytapasztalatokat.

Az I. Beregszászi Nemzeti Összetartozás Napja Asztalitenisz Verseny a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatásával valósult meg.

Répási István (Beregszász Hetilap)

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s