Tiszta Kárpátalja – Gondolkodj Tisztán!

2018 októberében ismét megrendezésre kerül a Tiszta Kárpátalja környezetszépítő és szemétszedő akció Kárpátalja különböző településein. Ennek keretén belül október 19-én Beregszászban is lebonyolításra került a program.

Ez alkalommal a szemléletformálásé volt a főszerep. Egy-egy ilyen önkéntes alkalommal összegyűjtött szemét mennyiségével nem tudunk gyökeres és hosszútávú rendet fenn tartani. Viszont ha az emberek szemléletét változtatjuk meg, s a fiatal generációban elültetjük a környezettudatos életmód fontosságának gondolatát, akkor talán nagyobb sikereket érhetünk el.

Ennek érdekében Beregszászban két helyen folyt szemétszedés a KMKSZ ISZ szervezésében.
A Beregszászi 4. Számú Kossuth Lajos Középiskola 7. osztályos tanulóival a Málenkij robot beregszászi áldozatainak emlékére állított kegyhelynél gyűjtöttük össze az eldobált szemetet, s elbeszélgettünk arról, hogy mit is tehetünk, hogy a környezetünk tisztább, szebb legyen.

A nap második részében a KMKSZ ISZ beregszászi fiataljai a régi 2-es iskola területén található kültéri kondipark körül gyűjtötték össze a szemetet. A helyszín kitakarításához csatlakozott hozzánk Pávljuk Miklós, beregszászi városi képviselő is. Sajnos az utóbbi időben e hely környékén több illegálisan lerakott szemétkupac halmozódott fel. Ebből a legnagyobbat sikerült megszüntetni, 20 zsák szemét gyűlt itt össze, s ennek helyén egy figyelemfelhívó táblát helyeztünk el. Bízunk benne, hogy ezek után nem dobják ide szemetüket az emberek.
Köszönet a lelkes fiataloknak, továbbá köszönettel tartozunk a beregszászi városi önkormányzatnak az összegyűlt szemét elszállításáért.

Horváth Zoltán, a KMKSZ ISZ alelnöke

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s