Jótékonysági félmaratont szervezett a KMKSZ ISZ

Első alkalommal szervezte meg ISZ RUN elnevezésű futóversenyét a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség Ifjúsági Szervezete (KMKSZ ISZ) június 20-án.

A karanténhelyzet enyhítésével engedélyezték a sportesemények megrendezését, a KMKSZ ISZ pedig ezt kihasználva igyekszik érdekes programokat szervezni a kárpátaljai fiatalság számára. Dobsa István, a szervezet elnöke elmondta, a félmaraton megrendezésével kettős céljuk volt: egyrészt a sport, a mozgás népszerűsítése a vidék lakosai körében, másrészt a jótékonykodás, hiszen a rendezvényen befolyt adományokkal az SMA betegségben szenvedő Annácska gyógyulását támogatják. Bár a magyar kormány finanszírozza az életmentő gyógyszert a kislány számára, a családnak továbbra is szüksége van a támogatásra.

A megnyitón köszöntötte a megjelenteket Szilágyi Mátyás, Magyarország Beregszászi Konzulátusának főkonzulja, Loppert Balázs, Magyarország Ungvári Főkonzulátusának konzulja, valamint Dobsa István, a KMKSZ ISZ elnöke. A köszöntők után a futók felsorakoztak a startvonalra, majd kezdetét vehette az első ISZ RUN.

A versenyre közel 200 futó regisztrált, akik négy kategóriában versenyezhettek: 21 km (félmaraton), 10 km, 2 km és családi futás. A környékbeli versenyzőkön kívül ungvári, huszti, munkácsi, sőt még kijevi futó is nevezett a jótékonysági rendezvényre. A profi sportolók mellett a kezdők és gyerekek is megmérettették magukat, így igazán családias hangulatban telt az esemény.

A futóversenyen természetesen díjazták a legjobban teljesítő versenyzőket. A 10 km-es távon a férfiak mezőnyében Bujanovszkij Kiril végzett az első helyen, a másodikon Tsogla Vasyl, míg a harmadik Zemjanszkij Bohdan lett. Ugyanezen a távon a nők között Beca Miroszláva állt a dobogó tetejére, a második helyen Scsoka Julia végzett, harmadikként pedig Katkó Andrea lépte át a célvonalat. A 21 km-es számban Malij Anatolij ért először célba a férfiak között, őt követte Baltin Illja, a harmadik pedig Zhidov Ivan lett. A félmaraton női versenyzői között az első és második helyen azonos idővel Mavromati Viktória és Danyko-Tovtin Ludmilla végzett, a harmadik helyre pedig Labinszka Anzselika futott be.

A jótékonysági futóverseny közös bográcsozással és kötetlen beszélgetéssel ért véget.

Az esemény nem jöhetett volna létre Magyarország Nemzetpolitikai Államtitkársága, illetve a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatása nélkül. Külön köszönet illeti Magyarország beregszászi és ungvári konzulátusát, a KMKSZ-t, illetve azokat a vállalkozókat és közszereplőket, akik adományaikkal támogatták a kezdeményezést. A szervezők köszönetüket fejezik ki a rendvédelmi szerveknek is, akik munkájukkal hozzájárultak a verseny biztonságos és zökkenőmentes lebonyolításához.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s