Tiszta Kárpátalja Beregszászban

A KMKSZ ISZ Beregszászi Alapszervezetének szervezésében lezajlott Beregszászban a Tiszta Kárpátalja program.

Az önkéntes környezetszépítő mozgalom terepen végzett munkálatait megelőző napokon a fiatal nemzedék tagjainak figyelmét hívtuk fel arra, hogy milyen fontos környezetünk tisztántartása, megóvása, s hogy mindannyian felelősök vagyunk ezért. Ennek keretén belül az ADVANCE Kárpátaljai Tanácsadó és Fejlesztő Központ Informatika és fotózás fejlesztő csoportjában a gyerekek Tiszta Kárpátalja témakörben készítettek számítógépes rajzokat, illetve a Beregszászi 4. számú Kossuth Lajos Középiskola 8. osztályos tanulói előadást hallhattak a környezetvédelemről.

A szombati napon pedig közös munka során sokat tettünk környezetünk szépítéséért, a város több pontján folyt a szemétszedési, tisztítási akció, s a munka elvégzése után közös bográcsozásra került sor a katolikus plébánia udvarán, ahol a fiatalabb önkéntesek számára sportolási lehetőség volt biztosítva. A KMKSZ ISZ Beregszászi Alapszervezete és partnerei összesen 7 körzetben munkálkodtak Beregszász városában.

A KMKSZ Beregszászi Alapszervezet tagjai és az ardai lakosok a beregardói temetőt, a futballpályát, a Munkácsi utca egy részét és a régi kőfejtő bányához vezető utat és környékét tisztították meg.

A Városháza munkatársai a Muzsalyi úti lakótelepen és környékén gyűjtötték össze a szemetet.

A Magyarország Beregszászi Konzulátusának csapata a Vasútállomáson és e körül munkálkodott.

A Beregszászi 4. számú Bendász István Cserkeszcsapat cserkészei a Budapest park – Vérke-part – Uszoda és környéke – régi 2-es iskola útvonalon tevékenykedtek.

A Beregszászi 4. számú Kossuth Lajos Középiskola tanulói a Málenkij robot áldozatainak állított emlékműnél végeztek tisztítási munkálatokat.

A KMKSZ Beregszászi Alapszervezet tagjai a beregszászi temetőket is megtisztították.

A KMKSZ ISZ Beregszászi Alapszervezet aktivistái és a PET Kupa (www.petkupa.hu) csapata közös erővel felszámolta a Verhovina utca Kisvasút mellett található illegális szemétlerakó nagy részét.

Az intenzíven folyó, szervezett munka nem csak azt mutatja, hogy a helyi szervezetek milyen nagymértékben szívükön viselik városuk rendben tartását, hanem azt is, hogy egy jó, közös cél érdekében szeretettel fognak össze és működnek együtt.

2017. május 13-án a 7 beregszászi körzetben összesen 124 ember dolgozott önként azon, hogy tisztábbá, szebbé tegye Beregszászt. A környezetszépítési munka során összesen 266 zsák szemét gyűlt össze, amely körülbelül 2 tonna össztömegnek felel meg. Az esemény koordinátora a helyi KMKSZ ISZ alapszervezet elnöke, Horváth Zoltán volt.

A KMKSZ ISZ Beregszászi Alapszervezete ezúton szeretne köszönetet mondani minden résztvevőnek az elvégzett munkájáért. Továbbá köszönettel tartozunk Babják Zoltánnak, Beregszász város polgármesterének, hogy biztosította az összegyűjtött szemét elszállítását.

KMKSZ ISZ Beregszászi Alapszervezete

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s