II. KMKSZ ISZ csapatépítő-vezetőképző

A KMKSZ ISZ június 30. és július 2. között rendezte meg második alkalommal a csapatépítő és vezetőképző hétvégéjét. Az alkalomnak a Karácsfalvai Sztojka Sándor Görögkatolikus Líceum adott helyet.

A csapatépítő első estéjén Dobsa István, a KMKSZ ISZ elnöke és Kardos Albert alelnök köszöntötte a hetven személyes társaságot – a rendezvényen 30 alapszervezet képviseltette magát. Ezt követően az ISZ-esek a tábortűz körül, kellemes beszélgetések mellett ismerkedtek egymással, a hangulatot pedig csak emelte a kellemes gitárszó és ének.

A rendezvény második napján rengeteg érdekes programmal várták a résztvevőket. A reggelit követően két előadással is készültek számukra. Az elsőt Faragó Csaba, az Európai Néppárt Ifjúsági Szervezetének (YEPP) előző alelnöke tartotta. Beszéde elején kiemelte, hogy bizakodással tölti el az, hogy megalakult a majd ezer létszámmal rendelkező KMKSZ ISZ, s reményét fejezte ki, hogy egy év elteltével a létszám megduplázódik. A továbbiakban megosztotta a jelenlévőkkel életpályáját, a politikai életben véghezvitt szerepét, beszélt a fiataloknak a Fidelitasról, Magyarország 1996-ban megalakult politikai ifjúsági szervezetéről, annak tevékenységéről, valamint a YEPP-ről. Felhívta a jelenlévők figyelmét a szervezet közéletben való szerepének, az emberek megszólításának a fontosságára, továbbá hasznos szervezési tanácsokkal látta el a szervezet vezetőségét, biztosítva őket arról, hogy lehetőségeihez mérten a jövőben is segít majd a KMKSZ ISZ-nek. Kihangsúlyozta, hogy elengedhetetlen a magunkba és a közösségbe vetett hit, s természetesen – a munka. „Ha bízunk magunkban és elvégezzük a munkát, annak megvan a gyümölcse. Fontos, hogy itt vagytok, sok sikert kívánok nektek, tartsátok az állásaitokat, én úgy gondolom, hogy nagyon eredményes az a dolog, amit csináltok” – zárta előadását. Ezt követően Fábián Beáta, a KMKSZ ISZ külügyi kapcsolatokért felelős titkára megköszönte Faragó Csabának, hogy ellátogatott az ISZ-esekhez.

A következő előadó Barta József, a KMKSZ alelnöke, a Kárpátaljai Megyei Tanács elnökhelyettese volt, aki rendkívül családias légkört alakított ki a teremben. Röviden elmondta a KMKSZ történetét, beszélt életéről, politikai munkásságáról, valamint a KMKSZ-ben és a megyei tanácsban betöltött pozíciójáról. Hangsúlyozta, hogy a legutóbbi választások bebizonyították, hogy a KMKSZ igenis Kárpátalja legeredményesebb magyar szervezete. Hozzátette, hogy a kárpátaljai magyarság jelenleg kulcsszerephez jutott, kiemelkedően képviselve van mind megyei, mind állami, mind pedig európai szinten, hiszen a megyei tanácsban a KMKSZ nyolc képviselője kapott státuszt, Brenzovics László, a KMKSZ elnöke parlamenti képviselőként tevékenykedik, az európai parlamentben pedig a kárpátaljai Bocskor Andrea, a Fidesz–KDNP képviselője állhat ki az itteni magyarság érdekeiért. Elmondta, hogy a megyei vezetőség támogatja a kárpátaljai magyarságot, a törekvéseket, s beszélt a jelenlegi oktatási törvénytervezetről is, ami nagyban korlátozná a nemzeti kisebbségek iskolai nyelvhasználati jogait. Örömét fejezte ki, hogy megalakult a KMKSZ ISZ, mert véleménye szerint ennek van jövője. „Létre kell hozni egy közösséget, mert az ember egymagában semmire nem képes. Nagyon örülünk, hogy megalakult az ISZ, mi is kezdeményeztük a létrejöttét. S most azt látjuk, hogy ez a szervezet hatalmas lendülettel végzi a munkáját. Bátorságot kívánok önöknek, higgyék el, hogy van jövőjük, s ez a jövő olyan lesz, amilyennek építik. Hinni kell benne, hogy ez mirajtunk is múlik” – hangzottak a biztató szavak. Felhívta a szervezet jelen lévő képviselőinek a figyelmét arra, hogy nagyon fontos az, hogy az ifjúság ne menjen el, hanem itt maradjon szülőföldjén, itt próbáljon boldogulni. Kiemelte, hogy az érdekeinkért folyamatosan harcolni kell, büszkének kell lennünk magyarságunkra, s ki kell állnunk egymásért. Az előadás után Dobsa István köszönetét fejezte ki Barta Józsefnek a tartalmas és érdekfeszítő előadásért.

Mindkét előadás közös beszélgetéssel zárult, a jelenlévők a vendégelőadóktól választ kaphattak a bennük felmerült kérdésekre. Ezt követően szabadprogramra került sor, az ISZ-esek teremfutballozhattak, szaunázhattak és az intézmény medencéjét is igénybe vehették.

Az este folyamán csapatépítő tréningekre került sor Fábián Beáta és Dobsa István vezetésével, melyek szintén emelkedett hangulatban teltek. Vasárnap reggel a résztvevők elégedetten távoztak, hiszen a csapatépítő és vezetőképző hétvége alatt nemcsak tudást szerezhettek, hanem sok barátság köttetett, a fiatalok mindegyike értékes emlékekkel tért haza.

Jenei Viktória, a KMKSZ ISZ Makkosjánosi Alapszerevezet alelnöke

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s